Bestaande jas krijgt nieuwe binnenvoering

Transformatie van een gedateerd kantoorinterieur. Van slopen, strippen en afvoeren naar bouwen, aanhelen en afwerken.

Hotum-Noord

Te midden van bedrijventerrein Holtum-Noord, een van de logistieke hotspots van de provincie Limburg in het smalste stukje Nederland, ligt deze één verdieping tellende kantoorlocatie. Het pand met aangrenzende opslagloods dateert uit de jaren 80. Het kantoorgedeelte wordt omhult (de jas) door een identiteitsbepalende gevelritmiek, gevelkozijnen met een duidelijke vlakverdeling.

Lijnenspel

Het gedateerde interieur heeft een sober karakter. Tegelpatronen in zowel vloer, wand en plafond gecombineerd met binnenwanden uit schoonwerk betonblokken maken dat elke ruimte wordt gekenmerkt door een spel van horizontale en verticale lijnen. Met het transformeren naar een gemoderniseerde huisstijl wordt dit lijnenspel vereenvoudigd met eveneens een sober maar functioneel interieur als resultaat.

Huisstijl

Alle kantoorlocaties van Katoen Natie (welke gekoppeld zijn aan industriële op- en overslag locaties) zijn gebaseerd op een wereldwijd toegepaste huisstijl. Deze huisstijl geldt ook als basis voor deze inpandige kantoorrenovatie. Basiskleuren zijn neutraal wit en antraciet met daarbij opvallend rode kleuraccenten welke refereren aan het Katoen Natie rode honingraad beeldmerk.

Ontwerp 2019-2020.
Realisatie 2020.
PE3543-KTN-Radici_tekening-situ.jpgPE3543-KTN-Radici_plattegrond-bestaand.jpgPE3543-KTN-Radici_plattegrond-nieuw.jpg
PE3543-KTN-Radici_entree.jpgPE3543-KTN-Radici_voorgevel.jpgPE3543-KTN-Radici_chauffeurs-entree.jpg