Nieuwbouw silopark temidden van logistieke hotspot Holtum-Noord

Een van de 'holle kiezen' tussen de bestaande loodsen van Katoen Natie wordt ingevuld met 192 nieuwe silo's.

Hotum-Noord

Te midden van bedrijventerrein Holtum-Noord, een van de logistieke hotspots van de provincie Limburg in het smalste stukje Nederland, wordt tussen de reeds bestaande op- en overslagloodsen van Katoen Natie (geel) een nieuw silopark gerealiseerd. Het silopark telt in totaal twee silobatterijen met respectievelijk 64 + 128 aluminium silo's.

Industriële architectuur

De grote op- en overslagcomplexen welke inmiddels in alle werelddelen door Katoen Natie worden verhuurd, worden allemaal gebouwd conform een kenmerkende huisstijl. Diameters van silo's, lengte-, breedte- en hoogtematen van magazijnen worden per locatie bekeken en afgestemd op het meest efficiënte economisch model. De magazijnen worden daarbij uitgevoerd in staalbouw met betonnen middenkolommen en de aluminium silo's worden verankerd op een rasterstructuur van beton en staal.

Passen en meten

Elke silo van Katoen Natie is altijd gebaseerd op een optimum tussen de inhoud en het materiaal van de silo. De silo's in Holtum-Noord hebben in relatie tot de maximaal toegestane hoogte (bestemmingsplan) een inhoud van 300m3. Transport is bij de bepaling van afmetingen ook een belangrijke parameter om rekening mee te houden. Het totale volume van één enkele silo is in zijn geheel nog over de weg te transporteren waarmee de meest optimale logistieke cirkel van A tot Z weer rond is.
 
Ontwerp 2019-2020.
Procedure omgevingsvergunning gemeente Sittard-Geleen 2020-2022.
Goedkeuring adviescommissie ruimtelijke kwaliteit (ARK, voorheen welstandscommissie) gemeente Sittard-Geleen, 16 februari 2021.
Omgevingsvergunning gemeente Sittard-Geleen, 23 maart 2022.
PE3669-KTN-Silopark_situatie.jpgPE3669-KTN-Silopark_overzicht.jpg
PE3669-KTN-Silopark_kopgevels.jpgPE3669-KTN-Silopark_fragment-langsgevel.jpg