Een 'Berg' aan de Maas met een kanaal in de achtertuin

Transformatie van een jaren 30 woning met annexen in Berg aan de Maas. Een zoektocht naar eenheid en verbinding met de plek.

Patio

Licht, lucht en ruimte, dat is de sleutel van deze ontwerpopgave. De bestaande tussenbouw tussen de jaren 30 hoofdwoning en de jaren 30 aanbouw (beide in rode baksteen opgetrokken) wordt vervangen door een 'lichtsluis' met aangrenzend een kleine binnentuin. De patio is een welkome toevoeging aan het ensemble. De nieuwe buitenruimte maakt het mogelijk dat met name de achtergevel van de hoofdwoning van natuurlijk daglicht kan worden voorzien.

Annexen

Het bebouwd oppervlak van de bestaande bouwdelen blijft ongewijzigd. Door het creƫren van enkele ruimtelijke en visuele verbindingen in combinatie met het herschikken van verschillende gebruiksfuncties, ontstaat er een verbinding tussen voor en achter. De nieuwe keuken vormt de fysieke schakel tussen het voorhuis en het achterhuis. In de achterliggende volumes wordt het verlaagd plafond weggehaald waardoor een ruimtelijke open leefruimte ontstaat en tegelijkertijd de bestaande dakvorm in het interieur zichtbaar wordt.
 
Het ontwerp kan vergunningsvrij gerealiseerd worden.
Ontwerp 2021.
Realisatie 2021.
21086-BAM_plattegronden.jpg21086-BAM_doorsnede.jpg
21086-BAM_binnentuin-TOP.jpg21086-BAM_binnentuin.jpg21086-BAM_achtergevel.jpg