De tuin als verlengstuk van de leefruimte

Uitbreiding van een twee-onder-een-kapwoning. Van binnenruimte naar overdekte buitenruimte in verbinding met het groen.

Textuur

Daar waar de Achtbunderstraat (een zijstraat van de vroegere hoofdweg tussen Valkenburg en Heerlen) oorspronkelijk twee-onder-een-kapwoningen met platte daken kende, is door de tijd het straatbeeld geĆ«volueerd tot een mix van de van origine tweelaagse platte woningen en woningen die met een hellende dakconstructie zijn opgetopt. De evolutie is net als bij zichtbaar geworden grondlagen duidelijk af te lezen in de kleur, textuur en structuur van de gebakken gevelstenen. De uitdaging van deze architectonische ontwerpopgave is met name het onderzoeken op welke manier het toevoegen van bouwvolume(s) voor zowel het interieur als het exterieur eenheid kan bewerkstelligen.

Ontwerp 2021.
Visualisaties ontwerpfase, 07 juli 2021.
Omgevingsvergunning gemeente Voerendaal, 30 december 2021.
Start uitvoeringswerkzaamheden, 02 mei 2022.
Werkbezoek Klimmen, 16 juni 2022.
19068-WJK_dwarsdoorsnede.jpg19068-WJK_begane-grond-nieuw.jpg19068-WJK_interieur-tuinzicht.jpg19068-WJK_lichtstraat 01.jpg
19068-WJK_achteringang.jpg19068-WJK_interieur-eethoek.jpg19068-WJK_werkbezoek.jpg19068-WJK_kleurenpallet.jpg