Nieuwbouw magazijn met kantoor voor fabriek H&R Benelux Nuth

De bestaande fabriek van H&R Benelux Nuth wordt uitgebreid met 1.000 vierkante meter magazijn en een nieuw kantoor met laboratorium.

H&R Benelux

H&R Benelux is o.a. gespecialiseerd in het raffineren en mengen van was en olie. H&R ontwikkelt, produceert en verkoopt o.a. wassen voor specifieke industriële toepassingen. H&R is gericht op productprestaties, verbetering en op maat gemaakte productontwikkeling in nauwe samenwerking met de eindgebruikers van de was.

Industriële blokkendoos

De bestaande fabriek staat in zijn bestaande toestand als een solitaire doos op het perceel. Met de realisatie van het nieuwe magazijn en kantoor ontstaat een ensemble van bouwdelen die als een blokkendoos geschakeld zijn. Van 'macro-fabriek' naar 'meso-magazijn' naar 'micro-kantoor' ofwel van hoog naar laag in vormgeving. Met het nieuwe magazijn van ca. 1000m2 en het nieuwe kantoor van ca. 500m2 wordt er in totaal ca. 1.500m2 bijgebouwd. Tevens worden op het achtergelegen terrein de bestaande silo's met het plaatsen van 3 nieuwe grondgebonden silo's uitgebreid.

De platte doos waarin alle ruimtes voor het nieuwe kantoor en het laboratiorium zijn gehuisvest, wordt gekenmerkt door lange horizontale strookramen. Om ook het 'hart' van het kantoor van natuurlijk daglicht te voorzien, zijn alle verblijfsruimten gesitueerd rondom een binnentuin. Binnen de industriële vormentaal zorgt de patio met haar natuurlijke lichtinval voor een aangenaam binnenklimaat.

Teamwerk

Het totaalontwerp van de verschillende bouwdelen inclusief het interieuradvies voor het nieuwe kantoor wordt in samenwerking met ADDO Architects uitgewerkt. Als ontwerpcollectief zijn wij namens H&R Nuth naast het ontwerp eveneens verantwoordelijk voor het verzorgen van de volledige omgevingsvergunning.

Het industriële proces binnen de bestaande fabriek zal tijdens de bouwwerkzaamheden ongestoord doorgang moeten vinden. Planning en afstemming tussen uitvoerende partijen en gebruiker zijn daarbij van cruciaal belang. De werkvoorbereiding en de uitvoering wordt verzorgd door BouwBuroZuid en Nijsten Bouwbedrijf.

Ontwerp 2017-2018.
Realisatie 2018-2019.
17058-HRN_tekening-situ.jpg17058-HRN_bestaand-01.jpg17058-HRN_grondwerk.jpg17058-HRN_bestaand-02.jpg17058-HRN_magazijn-01.jpg17058-HRN_magazijn-03.jpg
17058-HRN_sleufraam-03.jpg17058-HRN_sleufraam-02.jpg17058-HRN_patio-01.jpg17058-HRN_vergaderruimte-02.jpg17058-HRN_tekening-kantoor.jpg17058-HRN_schets-blokkendoos.jpg