DROOM GROOTS! WANT WAT JE ZAAIT, ZUL JE OOGSTEN

Navigeren op mijn innerlijke kompas brengt mij in gesprek met potentiële opdrachtgevers waar mijn hart blij van wordt.

Mijn innerlijke kompas

Op 10 februari 2014 begon ik aan mijn zelfstandige avontuur van ondernemerschap. Dankbaar kijk ik terug op een periode van transformatie, van zoeken naar mijn eigen weg en hoe ik als mens én in mijn rol als architect in het leven wil staan.

Ter ere van mijn tweede lustrum deel ik in dit bericht maar liefst 8 van mijn persoonlijke levenslessen en lanceer ik met heel veel plezier mijn nieuwe bedrijfslogo!

Van de bijna 27 jaren waarin ik inmiddels werkzaam ben in de architectenbranche, hebben de laatste 10 jaren pas écht mijn richting bepaald. Daar waar het voor mij in het begin vooral zoeken was naar houvast, heb ik mezelf tegelijkertijd los weten te maken van bestaande structuren. Het mee bewegen in een voor mijn gevoel ‘verharde’ (bouw)wereld heeft mij laten inzien dat ik me vrijer voel wanneer ik vanuit mijn oorspronkelijke ‘zachtheid’ handel.

Mijn droom

Met mijn afstudeerproject (2013) dat in de kern over wereldvrede gaat, heb ik als ik nu terugkijk, belangrijke zaadjes geplant die ten grondslag liggen aan mijn huidige visie & missie. Bouwbiologie, natuurinclusief en eco-vriendelijk zijn waardevolle pijlers geworden van waaruit ik met mijn holistische kijk op de wereld vormgeef.

Gezondheid, voor mijzelf, alles & iedereen, is het allergrootste goed en het meest waardevolle ingrediënt. Architectuur en vormgeving zijn net als andere disciplines mede van invloed op onze gezondheid. Het vraagt om een bepaalde zachtheid, een zachte benadering van binnenuit, om waar te kunnen nemen welke ruimtelijke vormen dienend zijn en hoe je met vormgeving de leefwensen van gebruikers optimaal in vervulling kan laten gaan.

Transformatie

Geïnspireerd op de kleurschakeringen van heldere luchten, heb ik mijn beeldmerk met mij mee laten transformeren naar meer zachtheid. Helder, natuurlijk, gekleurd en zacht. Het leven is immers niet zwart of wit, maar omhelst alle geuren, kleuren en klanken daartussenin.

  1. Wat je zaait zul je oogsten, heb respect voor alles wat leeft.
  2. Verken ook de paden die buiten jouw comfortabele zone liggen, je ziet meer langs een weg die je niet kent.
  3. Leer dat wat jou in de weg lijkt te staan te omarmen, waar een wil is, is een (om)weg.
  4. Blijf trouw aan jezelf, alleen jijzelf weet waar jouw hart sneller van gaat kloppen en waar jij blij van wordt.
  5. Droom groots, geloof in jouw creatiekracht.
  6. Wordt je bewust van jouw unieke kwaliteiten en zie tegelijkertijd de kwaliteiten van een ander, werk optimaal samen.
  7. Geef jezelf toestemming om te ontspannen, alleen vanuit rust ontstaan de mooiste creaties.
  8. Blijf nieuwsgierig en in beweging, sta open voor nieuwe ideeën en initiatieven.

Met een gezonde nieuwsgierigheid naar wat het komende decennium mij brengen mag, wens ik iedereen een hele mooie en inspirerende dag!

Hartelijke groet,

LONNIE KOKEN
HOLISTISCH ARCHITECT & VORMGEVER

+31(0)6 43 11 90 51
Bourgondië 79
6343 DC KLIMMEN
www.lonniekoken.nl

Grafisch ontwerp bedrijfslogo © Lonnie Koken
Wolkendek boven de Noordzee, 02 februari 2024.
Me @ Wrightsville Beach, North Carolina, 06 augustus 2019.
Wrightsville Beach, North Carolina, 08 februai 2024.
LK-CMS_origineel-beeldmerk-2024.jpgLK-visitekaartje-KL.jpgLK-strand-Wilmington-2019.jpg
LK-kleurschakeringen-lucht.jpgLK-visitekaartje-MISSIE&VISIE.jpgLK-Wrightsville-Beach-II-2024.jpg