CERTIFICAAT VAN DEELNAME MASTERCLASS BOUWBIOLOGIE

Een symbiose tussen twee ogenschijnlijk verschillende vakken. Bouwen en Biologie.

Hibertad

De masterclass wordt gegeven door bouwbiologische aannemer Eberhard Dijkhuis. Als bouwbioloog wil Eberhard zijn kennis doorgeven om zodoende een 'gezondere' bouwwereld te genereren.

"Gezond bouwen is duurzaam, maar duurzaam en energiezuinig is niet altijd gezond" ~ © webpagina bouwbiologische aannemer Dijkhuis

De masterclass bouwbiologie is eigenlijk een samenvattende inleiding op alle aspecten waarmee binnen de bouwbiologie rekening wordt gehouden. Verspreid over vier dagdelen heb ik bij Hibertad in Hardenberg (Overijssel) kennis mogen maken met alle thema's die samen het begrip bouwbiologie vormen.

Bouwbiologie

"Bouwbiologie benadert een gebouw integraal: er wordt naar het geheel gekeken en de verschillende onderdelen - van omgeving tot esthetiek, van energie tot materiaal - worden op elkaar afgestemd" ~ © webpagina bouwbiologische aannemer Dijkhuis

Voor mij als 'holist' is deze 'holistische' kijk vanuit de bouwbiologie een hele verademing. Er vallen diverse bouwbiologische puzzelstukjes op de plek en ik begrijp dankzij mijn deelname aan de masterclass vele malen beter waar mijn persoonlijke passie voor zowel het vak Bouwen/Ruimtelijke vormgeving alsook het vak Biologie vandaan komt!

Het toonaangevende instituut voor bouwbiologie in de wereld is IBN in Duitsland. De komende periode gebruik ik om bij mezelf na te gaan of er in de (nabije) toekomst een opleiding tot bouwbioloog op mijn pad mag komen.

Duurzaamheid en inleiding bouwbiologie, 10 november 2022.
Ecologisch bouwen, 08 december 2022.
Ruimte en klimaat, 12 januari 2023.
Straling, 09 februari 2023.
LK-richtlijnen-bouwbiologie.jpgLK-deelnemers-masterclass.jpg
LK-certificaat-masterclass.jpg