Jaren 30 baksteen van buiten jaren 70 bruin van binnen

Aan de doorgaande weg in het Zuid-Limburgse dorp Klimmen ligt deze vrijstaande jaren 30 woning. Een gedateerd pand waar geen enkele originele tekening van beschikbaar is.

Meten is weten!

Een goed begin is het halve werk. Om sloop- en/of verbouwplannen op een goede manier inzichtelijk te maken, zijn tekeningen van de bestaande toestand van essentieel belang. Omdat er van deze woning geen enkel basisplan te vinden is, heeft de eigenaar van het pand mij gevraagd om de bestaande situatie op papier te zetten. Op loopafstand van mijn eigen kantoor aan huis gaan we aan de slag met zowel een analoog meetlint als een digitale laser afstandsmeter.

Lagenmaat

De duimstok wordt gebruikt om 'bakstenen te tellen' en de lagenmaat te bepalen. Erg handig om naast het fotomateriaal te gebruiken bij het opzetten van de gevelaanzichten. Een praktisch ijkpunt is de bovenzijde van de rondom de hoofdwoning lopende 'plintlijn' welke zichtbaar is als rollaag, opgemetseld in een subtiel afwijkende kleur baksteen. Achter de hoofdwoning worden diverse annexen gesloopt. Het beoogde resultaat is een volledig gemoderniseerd interieur met optimaal tuincontact.

Tekenwerk bestaande toestand, 01 mei 2020.
Interieurfoto's © verkoopbrochure Aelmans.
20078-WCK_voorgevel.jpg20078-WCK_begane-grond.jpg20078-WCK_traphal.jpg
20078-WCK_rechter-zijgevel.jpg20078-WCK_overzicht-badkamer.jpg20078-WCK_dwarsdoorsnede.jpg