NATUURLIJK EN GEZOND BOUWEN MET HOUT

Dubbelzijdige Douglas houten tuinschutting in Zweeds rabat. Robuust en rustig tegelijkertijd.

Natuurlijk hout

Het hout voor de realisatie van deze tuinschutting lag al een jaar in depot te wachten! Een geluk bij een ongeluk, want de prijzen voor bouwmaterialen (en zo ook voor hout) rijzen op dit moment nog steeds te pan uit. Het lange wachten is echter beloond! De achtertuin van deze hoekwoning in het Zuid-Limburgse Klimmen is op een natuurlijke en zo eco-vriendelijk mogelijke manier omhuld met in Zweeds rabat beslagen houten planken.

De Douglas houten planken zijn onbehandeld en ventilerend aangebracht. De horizontale houten delen zullen in de loop van de tijd op een natuurlijke manier verkleuren en uiteindelijk volledig vergrijzen. Op deze manier is gezorgd voor een in alle jaargetijden verzachtende en natuurvriendelijke uitstraling in aansluiting op de 'groene' tuin.

Ontwerp 2021.
Oplevering timmerwerken Klimmen, 29 april 2022.

Uitvoering door Ron Jacobs Timmerwerken.
21022-WMJ_hoek-tuinzijde-01.jpg21022-WMJ_tuinzijde-02.jpg
21022-WMJ_detail.jpg21022-WMJ_troittoir.jpg