Transportdag: Project Tiny House is verhuisd!

We blijven met ons Tiny House in de heuvels van het prachtige Zuid-Limburgse landschap en verhuizen naar een nieuwe plek met veel groei-potentieel. Van Cottessen naar Hoogcruts, hemelsbreed een reisje van slechts 9 kilometers!

Kloostertuin

De kloostertuin van HX Hoogcruts als 'een nog groeiende ruwe diamant' in het Zuid-Limburgse Heuvelland past op dit moment perfect in het groeiproces van het huis. Daarnaast versterkt de kloostertuin het natuurinclusieve karakter van de solitaire woning. Project Tiny House doorleeft een zoektocht naar passende antwoorden op humanitaire vraagstukken waarbij zij het liefst met jongeren (en oprecht geïnteresseerden) betrekken en enthousiasmeren in het proces. De kloostertuin biedt ruimte aan onderzoek, ontwikkeling en ontplooiing en maakt het mogelijk om in kleine groepen ervaringen en kennis uit te wisselen en mogelijke participatie te stimuleren.

Afscheid

De tweede fase van het huis zou volledig in het teken van verduurzaming staan. Het plan was om binnen het vangnet van de kloostertuin in samenwerking met het bedrijfsleven, docenten, studenten en experts een andere kijk te vormen op maatschappelijke vraagstukken. Wat betekent het om klein, ecovriendelijk en zelfvoorzienend te leven? En wat is er nodig om dit te bereiken? Nadat het huis op twee bijzondere locaties met veel groei-potentieel heeft gestaan, is er binnen de muren van het klooster van de 21e eeuw geen ruimte gebleken voor onze misschien nog wel wat 'utopische' plannen. Dit heeft ons als werkgroep doen besluiten om de knoop door te hakken en per april 2022 te stoppen met ons project.

"Met dankbaarheid voor alle inzichten gaandeweg het hele traject en met bijzonder grote dank aan alle geïnteresseerden en betrokkenen die dit demonstratieproject mede mogelijk hebben gemaakt, nemen wij na vier jaar afscheid van dit eco-vriendelijke kleine huis." ~ Lonnie Koken

Transportdag, 16 augustus 2021.
Mede mogelijk gemaakt door Dirix Elsloo BV.

Herfstkleuren, 12 november 2021.
Winterzon, 11 maart 2022.
21090-HXH_Dirix parkeerplaats Cottessen.jpg21090-HXH_vertrek Dirix Cottessen.jpg21090-HXH_Dirix Cottessen.jpg21090-HXH_onderweg naar Hoogcruts.jpg
21090-HXH_overzicht.jpg21090-HXH_herfstkleuren-Hoogcruts.jpg21090-HXH_winter-Hoogcruts.jpg21090-HXH_zijgevel.jpg