Boekpublicatie ontwerp lagere school Senegal

Een mooie verzegeling van een prachtig initiatief en een evenzo mooie samenwerking!

Architectuurcompetitie

Archstorming is een platform dat zich toelegt op wedstrijden op het gebied van humanitaire architectuur. Hun filosofie past mooi bij mijn persoonlijke visie als architect en hoe architectuur kan worden gebruikt om het bewustzijn en welzijn van mensen te verbeteren. 

[...] Archstorming seeks to improve humanitarian issues - disaster relief, poverty, conflicts, diseases, etc. - through architecture.
​Given the harsh realities and environments faced by many people in need, architecture in these situations must serve the all-important fundamental needs of shelter, warmth, access to clean water, education, and a place to build a family and community.
In order to do so, we create humanitarian architecture competitions that can prove the world how designs can go beyond the building's walls and become a mechanism to achieve positive changes in the community and improve people's wellness. [...]

Boekpresentatie

Afgelopen jaar heb ik samen met collega architect Deborah Holthuizen meegedaan aan een architectuurcompetitie met een prachtige co-creatie tot gevolg. Naast ons hebben zich tal van andere collega's wereldwijd ingezet om een lagere school te ontwerpen op een aangewezen locatie in Senegal. Naast de finalisten en eervolle vermeldingen is ook ons plan opgenomen in de boekpublicatie: Let's build my school, Sambou Toura Drame.

Het samenwerkingstraject heeft ons geïnspireerd en (nog belangrijker) energie gegeven. We zijn trots op het resultaat! Meer informatie kunt u vinden onder het tabblad projecten ~ categorie publiek.

Deborah Holthuizen ~ DH inclusive architecture
Lonnie Koken ~ architecture + design

Design 2020.
Presentation November 25th 2020.
20081-SSA_book-cover.jpg20081-SSA_book_page-94-95.jpg
20081-SSA_fragment-boekpublicatie.jpg