Tiny Safe Housing hartje Zuid-Limburg

Veilig en zelfstandig kunnen wonen binnen het vangnet van zorg. Wonen en leven daar waar de vogels fluiten!

Zorgconcept

In hun zoektocht naar een ruime, groene en rustige woonomgeving voor mensen met een psychiatrie-achtergrond, heeft Stichting Mensen Met Mogelijkheden mij benadert om voor een op dit moment te koop aangeboden perceel aan de rand van Schimmert "mogelijkheden" te onderzoeken om Tiny Housing als nieuwe woonvorm binnen een zorgconcept te kunnen realiseren. Het aangeboden perceel ligt in buitenstedenlijk gebied en tegelijkertijd op loop- en fietsafstand van diverse voorzieningen.

Tiny Woonvorm

Hoe mooi zou het zijn wanneer mensen met een "ondersteuningsvraag" volledig zelfstandig zouden kunnen wonen? Een nieuwe woonvorm als instrument om de overgang van zelfstandig begeleid wonen naar volledig zelfstandig wonen en herintegreren in de maatschappij mogelijk te maken. Een kleinschalige woongemeenschap in een groene omgeving waarbinnen alle bewoners een eigen woonunit hebben met daarnaast diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Wonen in het groen op een sociaal-maatschappelijke manier. Leren, integreren, ontwikkelen en doen. Denken in een Tiny Woonvorm schept tal van mogelijkheden!

Initiatiefplan, 20 november 2020.
Voorgelegd aan de gemeente Beekdaelen.

* Het is heel mooi om te zien dat op het betreffende perceel aan de rand van Schimmert anno 2023 een Tiny House community gerealiseerd wordt! Een prachtig initiatief van een groep bevlogen mensen die ieder op hun eigen manier begaan zijn met het welzijn van onze planeet. Ik wens alle bewoners van Vereniging Op de Bees veel geluk op deze mooie locatie in de gemeente Beekdaelen. *
20083-THA_overzicht-boomkruinen.jpg20083-THA_landschap-Valkenburgerweg.jpg
20083-THA_indelingsvarianten.jpg