Project Tiny House in het zonnetje ... ook in de regen!

Leerlingen leggen de laatste hand aan de 'schubbenhuid' van het huis. Nog één dakvlak te gaan en het huis is volledig wind- en waterdicht bekleed.

Schubbenhuid

Na het aanbrengen van de zinken dakgoten (maatwerk, met dank aan Vrencken Dak- en Geveltechniek) wordt op dit moment met veel plezier en precisie de laatste hand gelegd aan het bekleden van de dakvlakken. Zowel gevel als dak hebben een uniforme afwerking waardoor het Tiny House als homogeen volume staat als een huis!

De schubbenhuid uit Western Red Cedar shingles zal in weer en wind automatisch vergrijzen. De gekozen houtsoort is grotendeels immuun voor schimmels en bacteriën en gedijt goed in een vochtig klimaat. De vormgeving van het huis versterkt hiermee het uitermate duurzame karakter van de woning.

Werkbezoek Beek, 28 november 2019.
17057-THS_langsgevel-dak.jpg17057-THS_overzicht-gevel.jpg
17057-THS_natte-gevel.jpg