Eerste hijsdag silobatterij Katoen Natie Nuth

Als 'potloden' in een blik zijn vandaag de eerste 12 silo's van de silobatterij op de staalstructuur gemonteerd. Het grafisch camouflagepatroon wordt de komende weken steeds meer zichtbaar.

Landschappelijke inpassing

De nieuwe silobatterij zal uiteindelijk 60 silo's tellen en wordt in totaliteit ca. 10 meter hoger dan de bestaande silobatterij op het terrein van Katoen Natie in Nuth. Dit maakt dat de silobatterij zichtbaar wordt in de coulissen van het landschap, gezien vanaf het Plateau van Schimmert, locatie Nuther Kruuts.

Grafisch ontwerp

Het grafisch patroon, gebaseerd op het logo van Katoen Natie, is als camouflagepatroon ontworpen in 3 tinten groen. Het camoufleren van de silo's zorgt ervoor dat het industriƫle object op een architectonisch verantwoorde manier wordt opgenomen in zijn omgeving.

Visualisatie versus realisatie

Tijdens de ontwerpfase is het mijn taak om middels geveltekeningen en fotomontages een realistisch beeld te schetsen van het beoogde eindresultaat. Het blijft voor mij als vormgever altijd een spannend moment wanneer het op voorhand gevisualiseerde ontwerp, tijdens de uitvoeringsfase getoetst wordt aan de 'werkelijkheid'. En het klopt! Vanuit het plateau van Schimmert gezien, zijn de toppen van de silo's zichtbaar in de coulissen van het landschap. De aankomende weken volgen nog een aantal nachttransporten waarna de overige 48 'uitzonderlijke' objecten in etappes aan de horizon zullen verrijzen.

Eerste hijsdag Ellimetal, 17 oktober 2019.
Uitbreiding opslagloods met silobatterij Katoen Natie Nuth.
PE2847-KTN-Nuth_transport.jpgPE2847-KTN-Nuth_structuur-nacht.jpgPE2847-KTN-Nuth_oplader.jpgPE2847-KTN-Nuth_vulleidingen.jpg
PE2847-KTN-Nuth_potlood.jpgPE2847-KTN-Nuth_montage.jpgPE2847-KTN-Nuth_uitzicht.jpg