Camouflagepatroon op silobatterij als verzachting in het landschap

Op werkbezoek bij Ellimetal N.V. waar het door mij ontworpen grafisch patroon aanzienlijk vorm begint te krijgen op de nieuwe silo's voor de uitbreiding van Katoen Natie in Nuth.

Landschappelijke inpassing

De nieuwe silobatterij bestaande uit 60 silo's wordt in zijn geheel ca. 10 meter hoger dan de bestaande silobatterij op het terrein van Katoen Natie in Nuth. Dit maakt dat de silobatterij zichtbaar wordt in de coulissen van het landschap, gezien vanaf het Plateau van Schimmert, locatie Nuther Kruuts.

Grafisch ontwerp

Het grafisch patroon, gebaseerd op het logo van Katoen Natie, is als camouflagepatroon ontworpen in 3 tinten groen. Het camoufleren van de silo's zorgt ervoor dat het industriƫle object op een architectonisch verantwoorde manier wordt opgenomen in zijn omgeving.

Teamwerk

Het grafisch ontwerp wordt momenteel door MH Roadstyling in de fabriek van Ellimetal aangebracht. Dit is een arbeidsintensief proces, waarbij communicatie, planning en productie nauw luisteren. Nog even geduld voordat de volledige silobatterij in het najaar van 2019 in het werk geplaatst kan worden!

Werkbezoek Ellimetal, 15 maart 2019.
Uitbreiding opslagloods met silobatterij Katoen Natie Nuth.
PE2847-KTN-Nuth_camouflage-01.jpgPE2847-KTN-Nuth_camouflage-04.jpgPE2847-KTN-Nuth_camouflage-02.jpgPE2847-KTN-Nuth_camouflage-03.jpg
PE2847-KTN-Nuth_fabriek-01.jpgPE2847-KTN-Nuth_fabriek-02.jpgPE2847-KTN-Nuth_nummering-02.jpgPE2847-KTN-Nuth_nummering-01.jpg