Essay • Architecture and Nature

LK-voorblad-architectuur-natuur

NL • Zoektocht naar een synthese tussen Architectuur en Natuur

De opgave voor dit essay, naar aanleiding van het herbestemmen van één van de bestaande gebouwen op het ENCI-terrein te Maastricht tot NatuurHistorisch Museum Maastricht, is géén ontwerpbeschrijving. Mijn eigen ontwerp is hier dan ook geen onderwerp. Het beschrijft niet de uitgangspunten voor mijn concept maar het is een thematische behandeling die ingaat op actuele ontwikkelingen in de architectuur, op mogelijke of onmogelijke verbindingen van het in mijn geval gekozen thema Architectuur en Natuur. De tekst is niet perse rechtstreeks bruikbaar voor een ontwerp maar is geschreven voor zowel de ontwerper als de niet-ontwerper! Via onderstaande link is het essay te lezen en/of te downloaden:

LK-20111216-Zoektocht naar een synthese tussen Architectuur en Natuur

De afbeelding op de voorpagina is een afbeelding van een van de monolitische rotskerken (12e-13e eeuw) van Lalibela in Ethiopië. Achteraf gezien, is het misschien wel het meest inspirerende en fascinerende beeld dat mij onder ogen is gekomen tijdens mijn afstudeeronderzoek. De puurheid, de totale eenvoud in combinatie met de manier waarop de architectuur verweven is met het landschap, lijkt een evenwichtige  synthese te vormen.

 

EN • Search for a synthesis between Architecture and Nature

Unfortunately for now, there is no English version of this project available. If you have any questions, please fill out the form below.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!